Escola Joan Maragall

Lloc: Santa Pau, Garrotxa.

Any: 2019-2021

Una manera d’anar fent a poc a poc i segons les necessitats. A l’Escola Joan Maragall de Santa Pau, ha estat una intervenció per fases, lligada a una ampliació de l’escola i als pressupostos.

En una primera fase vam dissenyar l’espai dels més petits instal·lant un sorral combinat de troncs verticals i horitzontals amb un tronc horitzontal al centre, un element aparentment simple, però que multiplica les possibilitats de joc, un element amb diverses funcions: separador d’espais, taula de treball, espai per seure…

També vam dissenyar una caseta de mides petites i amb els laterals oberts al costat del sorral i una caseta amb unes lleixes als laterals: són espais oberts, perquè els infants no se sentin tancats, amb múltiples funcions.

En una segona fase, vam instal·lar una caseta també oberta dels laterals en un altre espai del pati donant protagonisme al joc simbòlic.

Es va dissenyar un cercle de troncs (en aquest cas sense espai entre ells) que genera un espai d’encontre al mateix temps que pot ser una zona d’equilibri. Quatre pals llargs completen l’espai amb la idea de poder-hi penjar teles o elements per fer ombra o per diversificar el joc.