A Troncsijoc treballem amb materials naturals

Treballem principalment amb troncs de robínia, una fusta molt resistent a l’exterior, i amb cedre i Douglas. La fusta d’acàcia que utilitzem prové dels boscos del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: es tracta, doncs, de troncs provinents de tales responsables que alhora afavoreixen la recuperació de boscos autòctons a la nostra comarca. Això ens permet mantenir la mirada que ens és pròpia de respecte a l’entorn on vivim.

Treballar d’aquesta manera ens permet ser coherents amb la nostra manera de viure i entendre el món.

Les estructures es complementen amb els paviments que també incorporen l’element natural, com la sorra i la grava, l’aigua o la vegetació. Aquest aspecte ofereix als infants la possibilitat d’estar en contacte amb elements naturals, d’experimentar-ne les textures, de manipular-los i d’observar la vida natural que s’hi pot donar. Durant els primers anys, l’aprenentatge dels infants passa a través del tacte i del que és sensorial.

Evitem colors estridents i pels acabats emprem oli amb un pigment de color natural o simplement mantenim el color propi dels elements naturals. Això  proporciona un ambient amable i relaxat.

Els troncs que arriben als espais de joc en forma d’estructura venen gairebé directament del bosc: només han fet una parada al nostre taller, fent-ne una selecció de qualitat i per tal d’agafar la forma definitiva.

Els troncs quan arriben al taller, passen, un per un, un rigorós control i selecció, els treballem de manera que queda només el duramen, la part més resistent de la fusta, i eliminem l’escorça i l’albeca (la part blanca) amb la qual cosa ens assegurem un resultat de màxima qualitat.

Amb el sobrant de l’escorça i l’albeca, generem un producte amb usos diversos,  fertilitzant del sòl, molt ric i apreciat per l’agricultura ecològica.

Confien en nosaltres

Quin espai de joc vols reEvolucionar?

També et pot interessar…